Rangers, Celtic, Hibs en Livingston door naar halve finales Schotse beker

Comments · 8 Views

De Rangers zijn door naar de halve finale van de Schotse beker voetbalshirt en versloegen Hibernian met 2-0 op Easter Road met negen spelers.

Middenvelder John Lundstram scoorde de openingstreffer in de 23e minuut nadat Hibs doelman David Marshall een penalty van Rangers aanvoerder had gered Goedkope James Tavernier Voetbalshirts had gepareerd. Hibs' Martin Boyle moest met een blessure naar het ziekenhuis worden gebracht na een één-op-één duel met John Souttar en de ploeg van Philippe Clement wankelde aan het begin van de tweede helft en zag er vermoeid uit na het zwaarbevochten 2-2 gelijkspel met Benfica in de Europa League in Lissabon op donderdagavond.

In de 68e minuut werd de Hibernian voetbalshirt Jordan Obita werd met een tweede gele kaart van het veld gestuurd na een overtreding op Rabbi Matondo. Drie minuten later kreeg de Welshman Nathan Moriah een directe rode kaart van scheidsrechter Steven McLean na een overtreding op Lundstram.

De Portugese spits Fábio Silva voegde daar in de 83e minuut een tweede doelpunt aan toe en stuurde Rangers naar de kwartfinales met Aberdeen en Celtic, waar kampioenen Morton maandagavond gastheer zijn van Hearts.
Daizen Maeda vierde zijn 100e optreden voor Celtic met een cruciale hattrick in een 4-2 overwinning op Livingston. Maeda's late doelpunt was zijn 27e voor de club. Hij scoorde tegen Livingston op Celtic Park, dat twee keer gelijkmaakte via Daniel MacKay en Tete Yengi. Kyogo Furuhashi bezegelde de overwinning met een doelpunt in de blessuretijd.